Varför

När jag går till tandläkaren, gör jag det med en känsla av att jag har klarat mig bra från förra gången. Att hålen har lyst med sin frånvaro, och att tandstenen har hållit sig i schack eftersom jag har använt tandtråd. Flitigt.
Men den känslan får jag inte behålla så länge... Ojojoj har du missat att använda tandtråd?

När jag var och fick fotvård gick jag dit med samma positva känsla, och gick därifrån nästan skamsen och funderade på hur jag har kunnat GÅ på mina fötter eftersom det var såååååååå illa?

När jag vid vissa tillfällen beställt massage, så är det för att jag vill kännamig ompysslad och avslappnad. Jag har inte ont nånstans, inga knutor eller ömmande senor. Trodde jag ja.... Men oj va stelt det var här, och ser man på, har du ont här?? Öh nää

Och så idag när jag hade beställt tid för ansiktsbehandling en födelsedagspresent 😀 gick jag dit med sinnet inställt på en avslappnande och skön behandling, och den första frågan jag får är " vad använder du för produkter i dag?"
Jaaa, svarar jag lite dröjande och försöker komma på vad det var det stod på flaskan från Åhléns.. 
Behandlingen var det inga fel på, det har det inte varit på någon av dom, men jag gick därifrån med en känsla av att behandlaren tyckte jag tog dåligt hand om min hud.
Precis som när jag går från tandis eller fotvården.

Jag antar att dom inte gör det medvetet, men dom ger mig den känslan. Känslan av att inte ta rätt hand om den kroppsdel som är under behandling.

Nåväl
efter en låååång frukost med S en ansiktsbehandling, en massa presentshoppande, så är det fredag kväll. Mannenimittliv har kommit hem från Stockholm, sonen är hemma och vi väntar bara på dottern. Å då lär vi få vänta.. 
Så nu korkar vi upp en röding och slår på spisen och så umgås vi. Präktigt va :)

Rapport från en ledig mamma

Lediga dagar blir det inget gjort. Stämmer delvis. Jag gör inget som syns på utsidan, men att handla, vara social och tvätta räknas väl också? 
Att sitta i soffan och kolla en film samtidigt som katten spinner och är lycklig räknas väl det med?

Skottat av uppfarten innan jag körde barnen till sina skolor räknas väl?

Hur kommer det sig att man tror sig vara så beroende av vad andra tycker om en? Eller om det man gör? Va spelar det för roll?
Om jag är glad och lycklig med fiskbullar till lunch och en klänning på en fest som är 25 år gammal, är jag en sämre människa då?
Om jag prioriterar att sitta. Med katten i knät och en bok i handen på min lediga dag bara för att jag vill, är jag en sämre människa då?

Om jag inte kräver att mina barn måste vara med på alla friluftsdagar, är jag en dålig mamma då?
Att jag säger till mina ungar att ett E är fullt tillräckligt i betyg, gör det mig till en sämre mamma?

Såklart gör det inte det! MEN jag måste förlika mig med tankarna, känslorna, sarkasmen som kommer från vissa runt omkring. Jag väljer å tro att dom personerna skulle vilja vara som jag, våga stå för sin mening och stå för att man är lat eller bekväm.
Jag måste veta vad jag själv tycker vad jag vill vad jag kan. För alla har vi olika förutsättningar för allt, och det gäller att ta reda på vilka jag har, vad jag är beredd att offra.
Eller?

Det är lätt att låta klok, det är svårare att inte halka in i det gamla...

För att citera

Lars Winnerbäck " jag blir oinspirerad å ledsen av kraven å stressen" 
Det stämmer bra. 
Om jag dessutom just nu skulle beskriva min sinnesstämning så passar Katerina Januch? ord väldig bra. Ord om tonåringar. Det är sim en bergådalbana, bara å åka med. Jag kan inte nog försöka komma i håg det.. Det är så jag mår illa i svängarna, jag vill hoppa av men håller mig kvar gör min tonårings skull. All skit jag får, alla blickar jag får, alls fel jag säger för att inte tala om alla fel jag gör! 
Men älskling, jag gör det för dig. 
HUR ska jag få dig att förstå att livet känns ljusare om man väljer att inte bara se det som man tycker är fel, om man kan skratta åt sina fel och brister. Att våga tro på att man är bra. Vågar erkänna för sig själv att just nu mår jag skit, MEN det kommer en dag då jag kan se tillbaka på skitdagarna och inse att jag lärde mig något av det med. 
Om du min älskade unge kunde förstå mig och acceptera mina förslag. Om du ville prata med mig när det inte är bra, för om du visste vad ont det gör i mig när du vänder mig ryggen och inte vill säga nånting.
Jag lovar dig att jag har varit deltagare på samma resa, jag har provat att bada i det svarta hålet, jag har provat att vara förbannad på min mamma jag också. Det är säkert. Jag vet inte hur fu känner, men jag kan föreställa mig. För jag har varit där jag med. Och jag antar att svarta hål och skit ser likadana ut oavstett om det är 2014 eller 1988. 
Älska mig mest 
När jag förtjänar det minst
För då behöver jag det bäst

Glöm aldrig att jag älskar dig oavsett vad