En på hundra

Att arbeta på en Intensivvårdsavdelning är just som namnet säger. Intensivt. Man jobbar där för att det intresserar en och man tycker om snabba vändningar och akuta situationer. Men också för att man har ett gediget intresse för människan bakom alla slangar och maskiner. 
Lagarbete är ett måste
Snabbtänkthet är ett måste
Förmåga att växla från 1 till 100 på en halv minut är ett måste

Oftast fungerar allt klockrent 
Men en dag på hundra är kaotisk. Man arbetar  högt över sin förmåga under sina nio timmar, idag i 26 gradig innetemperatur. 
Så svårt sjuka människor ska tas om hand fast vi i personalen inte är tillräckligt många. Men det måste gå!

Efter en sån dag är det skönt att komma hem. 
Ändå nöjd över att jag och mina medarbetare har fixat vårt pass till det bästa för våra patienter. 
Den som inte är insatt i hur vi jobbar, eller hur det ser ut kan inte riktigt förstå. Inte förstå när jag säger att en ECMO räknas som två patienter.. ialla fall första dygnet. IVAsköterska har mer än häcken full med läkemedel blod och kontroller kontakt med anhöriga och andra vårdgivare. 
Lägg då på att denna patient inte kan kissa.. då behövs dialys, men eftersom patienterna oftast är så sköra kan man inte ha vanlig dialys, utan det får bli en som går kontinuerligt. Den maskinen alstar värme och frustration, och behöver sköterskans uppmärksamhet. Uppe hos oss sköter vi i personalen allt som en sovande sjuk människa inte kan. Dvs allt 
Från vändning i sängen till kontakt med anhöriga. 
Om jag och min sjuksköterska hade en patient så hann vi nätt å jämt. Lägg då på ytterligare en.

Jag älskar detta. 
Men idag var det skönt att komma hemNy frisör

(null)

(null)
(null)

Om jag inte hade tittat mig i spegeln, utan bara kollat högen på golvet hade jag trott att frisören kört med maskin. 
En enorm hög på golvet, mycket mindre på huvudet och en nöjd kund. 

Tillbringade alltså min lediga dag i frisörstolen för att sedan placera mig i poolen. Skrynklig tog jag mig hem och gjorde en nästan vegetarisk pizza. Som grädde på moset bestämde vi att tillbringa en helg med campingkompisarna på västkusten och äta skaldjur 😊 men först en massa jobb 

Å just det, gårdagens invägning : 83.5 kg

Märkligt

Grannen kom över i går morse och drack sitt kaffe med mig under trädet. Samtalet var som vanligt en mix av roligt och allvarligt. Igår också om hår och frisörer. 
Efter att ha haft en om samma frisör till mig och barnen fram tills för 10 år sedan har jag inte hittat riktigt rätt. Jo en period, men sedan var hon mamma ledig och jag kunde i te hålla mig tills hon var tillbaka. 
Igår när jag frågade H så blev det som vanligt. Helt plötsligt akut. 
Måste klippa mig nu! Helst igår!
Min frisör som är tillbaka från mammaledigt hade inga tider förrän i september. 
För länge
H’s frisör lika så
Men efter en evighet av letande, hur många frisörer finns det i Örebro?, hittade jag ett ställe med goda recensioner OCH EN. EN ledig tid. 
Tack för online bokning
Så imorgon ska det ske. 
Fortsättning följer 
(null)