Dottern

fick i födelsedags present upprustning av sitt rum. Det var behövligt, inte minst om man frågade henne om bården som satt...
Den satte vi när hon flyttade upp 1999, dvs den var lite i larvigaste laget.

Hon har valt själv, tapeter och matta. I dag var P här och la in mattan, nu ska vi bara rensa.................................................
Inget onödigt kommer in säger jag! Dottern kontrar med att hon har inga onödiga saker...Vi får väl se!
Jag tog ett par bilder på rummet nyss, men jag hittar inte kabeln man för över bilderna med, så det får vänta.

Sonens klass har disco i kväll. Alla är engagerade, och eld och lågor. Jag tror at det blir bra. Hoppas bara att det är lite folk som kommer. Sonen sa till mig att det värsta som kan hända mamma, är att ingen kommere, eller att dom tycker att godiset är för dyrt! Eller äckligt!

Så här sitter jag i min ensamhet.

Var en snabb sväng till svärföräldrarna i dag. Hämtade ett lass ved. Svärmor skulle på begravning förstoss, men Svärfar kunde inte åka med när jag skulle komma. Jag tror att svärmor tyckte att det var bra så....
Ved kärran var som vanligt lastad, tack snälla! Och på bordet låg några bitar dessert ost som jag skulle få! Tack även där....

För ett bra tag sen, ja kan det vara ett år eller mer? började vi i detta huset med matsedel. Vi var trötta på den eviga frågan, och på att barnen ofta fick samma sak två gånger på samma dag. Det funkar utmärkt!
I samråd skriver vi den på söndagen, och måndag förmiddag eller kväll handlar vi för kommande vecka. Bara mjölk och frukt kompletteras under veckan. Man tjänar en massa pengar, och framför allt tid!
Jag tror att vi ska utöka. Nu får barnen komma på en rätt varsin dag, men jag tror att vi ska införa att dom får laga maten varsin dag också. Jag vet redan nu vad vi kommer att äta på sonens dagar....

ha en riktigt bra helg!
envanliganna

26 mars

image47

Visst är det fint?
Solen strålar från en något molnig himmel, och det är - 2 grader. Skulle kunna vara i början på februari...
Barnen packade termobyxor för att kunna vara i snön, som säkerligen är borta innan denna vecka är slut.

Jag blir mer än själaglad när jag ser att sonen mår bra! Ja naturligtvis dottern med, men eftersom sonen varit lite utanför, och har haft det ganska trassligt med kompisar, så känns det varmt i hjärtat när jag ser att han mår bra!
Glad och possitiv. Dessutom blir det inte sämre av att det har lossat i skolarbetet. Han skriver ff som en påse nötter, men han hinner med det han ska göra och slipper komma efter!

Idag tror jag att jag ska ringa optikern för en ny tid att prova glasögon. Det var ju ett tag sen dom andra gick sönder...

Hos mig:
SOL
kaffet är uppdrucket,
tvättmaskinen går
ska vika resten.....
ska samtidigt lyssna på Håkan Nesser som läser " Kim Nowak badade aldrig i Genesarets sjö"

Haen underbar dag!
envanliganna

Den

av många hatade snön nådde vår del av landet i går kväll och idag. Det har inte varit så här mycket på hela vintern..
När jag åkte hem idag var det inga bilar i dikena, men visst var det halt, eller haschit som man säger i Närke, men tar man det lungt så brukar det gå bra.
När jag kommer hem och slår på radion, så raporterar dom om den ena avåkningen efter den andra, och jag vet inte hur många lastbilar som satt fast.
Själv var jag till stan x flera, eftersom dottern spelade teater.

Påskens alla kalas, nå ja två gick bra. Jag hade roligast på 10 års kalaset..
Maten var toppen, och sällskapet också:)
Barnen fick påskgodis så dom klarade sig, och maten har varit påsk lik. På påskdagen tog dottern och jag cyklarna och skulle ock kolla ett bäver bo. Men vi hittade det inte, men vi fick en trevlig utflykt, med mycket sol. Det blåste snålt, men är man som vi var i skogen, så gör det inget.
Barnen och mannen fick massage, och jag tror att alla var nöjda och glada.

Dotterns rum är färdig tapetserat. Nu väntar vi på mattan.. Sen så ska det flyttas in. Jag är lite orolig för hur det ska gå och rensa alla sakerna..
Jag hoppas att mattan inte blir sen, eftersom dottern nu är inneboende i bäddsoffan utan att ha någon stans att ta vägen!

Hos mig:
3 dm snö
minus 1
två läsande barn
en sovande katt...
en tvtittande man.

hejhopp
envanliganna