funderingar i solen

att vara ledig många dagar är för dom flesta en högt önskad förmån. Jag har den förmånen eftersom jag själv lägger mitt schema.
Lyxigt? Både ock.
Att vara hemma flera dagar i sträck, när alla andra jobbar och går i skolan  lägger en press på att saker och ting ska vara klat när alla kommer hem. men precis som när man är arbetslös, så går dagarna och inget blir uträttat..
I lands bekymmer? Tror det.

Jag har ivilketfall som helst tagit två semesterdagar över första maj, så jag är ledig i helgen. Hade lagt tre jobbarghelger i rad..... Miss.... Miss.
Och detta mina vänner är Baksidan av alla lediga dagar. Helgerna. När samtliga i bekantskapskretsen har sådanna jobb, så att helgerna är lediga. DÅ jobbar jag. Ju mer jag är ledig i veckorna ju mer helger jobbar jag.

Och två semesterdagar tar inte bara två dagar eftersom jag jobbar 75%, utan mer. Detta för att man inte ska kunna ta sina 25 semdagar och bara ledig i flera månader i sträck.
Värt att tänka på när andan faller på..Sommaren som gjorde sitt intåg i påskhelgen är tillbaka efter en liten dip på ett par dagar. torrt är det och varmt och skönt.

Dottern firar den varma årstiden med att ha korta träningsbyxor :)
Hon har ju som bekant bytt skola, och jag tror att hon har brutit med samtliga av sina gamla kompisar här där vi bor. Inget gemensamt längre. Inte ens med dom två hon tränar med..
Kanske kan denna tystnad vara en kombination av att vara tonåring och att ha skaffat sig ett annat liv. Vad vet jag. Det jag vet med säkerhet är att hon har funnit sig tillrätta i sin nya klass, med massor av kompisar både i den egna och dom andra klasserna. det räcker bra för mig!

Sonen pluggar förfullt till både matte och biologiprov. Han ska få förhöra mig på det sistnämnda, så kanske jag kan lära mig nåt nytt :0.
Även där är det tonåring så det skriker!!!

Hos mig:
Sol
Lax o potatis
ska till backa hallen...

hejhej envanliganna

För massor

med år sedan fick jag en liten liten stickling. En porslinsblomma. den har aldrig fått varesig ny kruka eller jord, men flera gånger om året blommar den och sprider sin juvliga doft över övervåningen!
Tack snälla IL för den gåvan!!

Veckan som är nu är kort för samtliga. Ganska skönt för barnisarna.. Det är svårt att lägga sig i tid när det är fint ute så länge.
Nu låter det som om dom tuillbringar tiden i friska luften, men så är det ju naturligtvis inte.....

Hos mig:
Katt på tangentbordet
Sovande son.. sovmorgon
dotter på väg
ska fixa en stoor mugg kaffe :)
jobba ikväll

hejhej
envanliganna

7:03

att bli väckt med en puss är inte dummt :), men är klockan tidigt en morgon då alla är lediga blir jag förvånad... Speciellt efersom vi var borta i går och inte var hemma förrän vid halv 2 tiden..

Mannenimittliv tog bilen till NB för att fixa till för Friggeboden som ska stå vid stenmuren. Jag tror att detta kommer att bli kanon fint :) "Stugan" har jag redan lånat ut till T och hennes barn, Jag hoppas att den hinner bli färdig.

Hos mig:
SOOOOL
Trädgårdspyssel...
Ska leta slingfel på Arturs slinga
Kaffe i solen

Hoppas Ni har haft en bra Påsk, det har jag!!!

Puss