Närhet

Till det kontinentala kan jag sammansatta helgen i Malmö. Att bara genom att åka över bron befinna sig i en annan värld
Känslan av att vara del av något stort. 
Mötet med J och À som var den stora anledningen till att vi åkte ner. Det blev många mil men det gör inget när vi har mycket å prata om och en bra bok å lyssna på. 

Känslan av det kontinenten är stor också när man besöker snabbköpet. Lyx. 
Inköpet av goda viner tog inte så lång tid, men nu hoppas jag att vi lan bygga upp ett litet lager 😃

Med solen strålande utanför bilfönstret åker vi hemåt. Fika paus på Braehus mot väggen gjorde att fräknarna på min näsa att komma fram och gav oss en ljuvligt lugn och skön stund. En stund att komma ihåg när regnet öser ner! 

Gul Gul Gul

är mössan på mitt huvud, gul, gul, gul är rocken som jag bär. Allt somär gult gult tycker jag är vackert, för min lilla vän är.....
Ja va va han?
Nån som kommer ihåg sången?
 
Att min favoritfärg är rosa har inte många missat, men att gult går in i dn kategorin också kanske inte många vet. Nu är det ju inte så att allt står och faller med just den kunskapen. Men ändå. kanske ska jag nån gång göra en frågesport om mig själv....
Då finns det fler frågor som skulle kunna ingå.
Favoritskor?
Antal olika hår färger/frisyrer
Att jag är en fena på att gå på riktigt höga klackar,det kan man inte tro.
 
Detta med att tro att någon annan tror nåt om en är vanligt. Att man/jag uppfattas på ett vis av andra TROR jag. Men vet inte.
Undrar om andra tror att jag är en präktig människa som inte kör för fort, felparkerar, alltid köper miljövänliga städgrejer, ekologisk mat och aldrig slänger nån mat?
Tror ni det om mig, för iså fall kan jag meddela att jag har säkert 20 pböter, betalda dock och 2 fortkörningsböter.. Jag älskar ajax och Wanich. Köper ekologiskt så sällan jag kan och slänger överbliven mat ibland.
 
Men somsagt det är vad jag tror.
 
Idag har det varit sorg här på Åsbacken. Mina röda Converse har kasserats.. Tycker inte att det lämpar sig för en 41 årig tonårsmamma att kliva runt i ett par skor som inte hänger i hop..
 
Adjö mina favoskor!!
 

Det gäller att tänka utanför lådan


Att hitta lugnet och tillfredställelsen gör jag inte alltid där jag trodde att jag skulle hitta den/det.
Provsatt sonens data stol, och kände direkt att HÄR! 
Så med kaffe muggen i handen och paddan i knät sitter jag här och njuter av att se saker uppifrån. Med lite god vilja ser jag också lite blå himmel. Suset av datorfläkten och tickandet från ödlans timer.

Jag tror att man måste hitta känslan.. Nu förstår jag varför han trivs på sitt rum. Här uppe är det varmt och tyst. Som inbäddat i bomull på nåt vis.
Känslan som hans rum förmedlar är trygghet. Det blir inte sämre för att det är nystädat, på sonens vis... Men städat! 

Dotterns rum förmedlar samma sak, men till det har jag inte tillträde. Det är hennes Borg, och det är bara att acceptera.

Gårdagskvällens jobb flöt på bra. Steg tävlingen avslutades igår, och jag kan säga att vissa dagar har varit bättre än andra! Men på jobbet igår vart det iallafall fall runt sjutusen steg. Inte illa.
hoppas också att S är redo att ta sig Ann jobbet på fredag tillsammans med mig och fem till. Det kommer gå bra, jag är övertygad, men hon är inte lika säker.

I kväll väntar partylite home party, det var länge sedan, det ska bli roligt. Bästa T, med sinne för  inredning har lite medskick, och kanske slår jag till på något fint och väldoftande?