Skolstart även här

Så har då den delen av sommaren kommit som är densom påminner om höst. Föralldel är det kanske redan höst när alla skolorna sätter i gång sina HÖSTterminer?
Så många förväntansfulla barn som bara jublar över att äntligen få ingå i den stora mängden som kan räkna sig till skolbarn.
Min första skoldag hösten 1980. Oxhagsskolan 1B, Underbara fröken Ulla, som senare kom att göra så fina blommor längst ner i kanten på det som var rättt. Alltid med röd eller blå penna. Blyerts med färg. Under hela lågstadiet ville man ha dom fina blommorna längst ner.
Alla nya klasskompisar. 26 var vi när vi började. 4 Anna, vilket skapade viss förvirring.
I våran klass blandades dagis barn, med lekisbarn, med dagmammebarn. Alla hade olika förutsättningar så klart. Många var för mig helt nya.
Min röda fina portföljliknande ryggsäck i skinn som var så fin!
Så länge sedan!
Mina egna barn gick i förskoleklass, så steget till ettan vart inte så dramatiskt. Men säkert kommer dom minnas sina skolbörjar dagar lika bra som jag. Iallafall den första.
En ny era har börjat för det äldsta barnet på Åsbacken.
Ett nytt kapittel som kommer att leda till vuxenvärlden. Gymnasiet.
Förhoppningsvis kommer detta självvalda visa sig gå lättare än dom sista åren som var tvingande.. Den som lever får se.
Jag gick på Klippoklistra linjen (vårdlinjen) i två år, och hade fantastiskt roligt tillsammans med mina nyvunna vänner.
På den tiden kunde man efter avslutad vårdlinje gå direkt till Sjuksköterske högskolan. Det tog dom senare bort, vilket jag tyckte var synd. Så det var inte utanatt jag blev lite glad när jag idag läste att Jan Björklund funderar på att återinföra detta.
Troligen vinner han mycket sympatier på det uttlandet!
 
Dottern har komit till halvtid på sin skolgång på IESÖ. Börjat åk 8 med allt vad det innebär. Hon har fått massor med nya lärare, och jag hoppas för hennes del att det blir utmanande o bra. Roligt kanske man inte kan begära att hon ska tycka att det är?
 
Hos mig:
Mulet  grått
Planer för dagen:
Kratta äpplen
fixa kycklingryta till kvällen
läsa.
Sånt som jag skulle kunna vart vingad o göra om jag inte gjort det igår:
Städa
tvätta ;)
 
tipptjillivipp

Sverige börjar

så sakteliga återta formen som samhälle efter den låånga sommaren.
Jag kan ringa en myndighet utan att mötas av rösten som säger att Jag är välkommen att ringa tillbaka vecka 33 när Sören har namnsdag jämnt datum, för nu har hela verksamheten ledigt..
Kanske kan man inte tro det, men även jag är en person som gärna skjuter upp saker.. Kanseke inte konflikter, för dom vill jag bränna av direkt ;), men ssamtal som skaringas om tider som ska beställas. tillexempel klipptid. Dottern har bett mig jag vet inte hur länge. Meni går fick jag tummen ur, och snabbt gick det! I morgon. Tack L.
Nu är det bra sonen och jag själv kvar.. Kunde kanske ha kläckt ur mig det när jag ringde??? Men nej då. Nu ska här skjutas up ett tag till, tills vi båda ser ut som troll.
Dom som känner  mig vet att jag inte vrmar speciellt mycket för att planera in saker på lediga dagar. Har det kanske med mitt jobb att göra? Att jag har lediga dagar mitt i veckorna där jag kan uträtta handlande, bakärenden och tvätt?
MEN  nu tror jag vid min svans att jag anar ett litet om än så litet trendbrott hos mig.. Ett par nu ljuger jag.. Flera av höstens helger är redan planerade, bokade upptagna, you name it med trevliga saker. Är det ett steg i att bli vuxen?
Lerbäck, Gardell, Åsaka och Madeira. Där emellan födelsedagar som ska firas.
OM jag skulle sumera sommaren 2012 så här långt eftersom jag fortfarande har semester så kan jag säga att den har varit bra. Solen HAR lyst på mig många dagar. Jga HAR badat mer än en gång. Jag HAR läst mer än en bok. Jag HAR besökt Liseberg. Jag HAR träffat dom jag tycker bäst om. Jag HAR grillar och druckit vin.
Vad jag däremot inte har gjort, utan sparat till hösten, (då var vi där igen, planeringen) är att åka till Ullared. Jag överlät det uppdraget till min man o dottern. Men vänta bara! Till hösten.. Men vänta nu hur lång är hösten? Hur mycket kan man hinna den årstiden när man ska börja ladda för jul, advent och ljusstöpning??
Troligt vis får det bli som det blir.
OXVECKORNA säger mannenimittliv att det kallas. Höstensveckor. Föga tröst till tonåringarna som sitter vid köksbordet och funderar över vart sommaren tog vägen... Mannenimittliv fortsätter : Jo med det kallas så för att alla veckorna fram till jul är hela, nästan. Bra att kötta på... Inget ledigt o så menar jag....
Barnens blick på sin far, oj oj
Som sagt. Risken att bli tjatig är enorm, men jag har några dagar semester kvar, och jag tänker inte göra nånting av dom heller... Solen får lysa på mig här hemma, och jag skrotade en dålig bok. Det är också en sak jag funderat över. VARFÖR fortsätter jag läsa en bok som efter 50 sidor inten tilltalar mig ett dugg?? När jag på fyra dagar inte kommit längre är dessa 50 sidor?
NÄ världen är full av böcker jag vill läsa, så dom här usla böckerna ska jag skänka till Hednamissionen som farmor brukar säga.
Bara att rota fram en ny. Det värsta är att jag har inga som jag inte har läst här hemma, så det blir till att botanisera på Myrorna. Där är det gigantiskt massa böcker för 10 kr. Det värsta är att jag inte vet riktigt vad jag vill ha.
Jag försöker samla på mig boktips, men jag hittar dom sällan. inte där iaf. kanske kan det bero på att dom böckerna är lite älde än just nyutkomna??? Kan det bero på att jag är lite snål??? Haha förmodlogen är det så!
 
Hos mig:
uppklarnande väder, men lite kyligt fortfarande
ska hämta en stek ur frysen till dagens kvällsmat
ska nog sätta en bulldeg. DET var länge sedan det luktade nybakat i det här huset..
hoppar i schorts o linne ;)
tjolahopp
 

Välkommen till Sommar i P1

Jag kan inte påstå att jag har lyssnat på speciellt många sommar program i år. Dock är det fler nu när jag har en telefon som knappt går att ringa med. Det är iallafall det som den är MINST till för..
Nåväl David Helenius sommar var underbart kul att lyssna på liksom Nanne Grönwall och Anja Persson. Vad som slår mig är att dom spelar så himla dålig musik. Kanske skulle jag ha valt bättre om jag hade varit sommarpratare?
Näää tror inte det. Jag skulle få i hop ett tiotal som var någelunda varierande och kanske önkvärda av alla, men sen?
Och vad skulle jag prata om? 
Livet på landet? Livet som utarmad tonårsmorsa? Mina katter?
Det är en himla tur att jag inte har blivit tillfrågad, för ingen och då menar jag INGEN kan möjligtvis vara intresserad an en förtvivlad tonårsmorsas fanatiska försök att vara till lags, en morsas problematik med att lägga sig i lagom mycket och ta rätt strider. En arbetande kvinnas kämpande för att inte sticka med vikten över 80 kilos strecket UTAN att röra sig mer än det absolut nödvändigaste. En hyfsad normal människas kamp mot köplustens klor som sätter in med jämna mellanrum, eller chokladsuget för den delen.
Och ändå är det i stora drag vad mitt liv handlar om just nu!
 
Efter 4 dagar i paradiset är vi/jag tillbaka på hemmaplan med allt vad det innebär med skitiga kläder hungriga djur och ungdomar och smutsiga golv. Vi avslutade med att träffa familjen K från Åstad. Det brukar bli en max två gånger per år. MEN det är alltid lika trevligt.Jag hoppas att någon annan än jag vill dra ihop till en hejdundrande fest uppei paradiset där alla som var med FÖRR kunde vara med. 
Jag tror att det skulle kunna bli himla roligt.
 
Mannenimittliv börjar jobba i morgon efter 4 härliga och för den delen någolunda solig veckor.Han är nöjd, och jag tror att han har fårtt gjort dom små måstena som han hade på agendan.
Jag för min del har 6½ dag kvar att gotta mig med, och precis som vanligt har jag INGENTING inplanerat. Nu ljuger jag, vi ska på bio. Jag T och flickorna. Det får vi absolut inte glömma!!
 
På semesterna har jag dessutom utökat mitt kuskapsområde med att lära mig köra traktor både framåt och bakåt. Och C har varit vänlig nog att visa mig grunderna i att bcka med släp. Jag ska öva jag lovar, men inte idag!!!
 
Hejhopp