Historien om....

täckena som var för stora för maskinen.
Sonen och jag har mycket bulliga fluffiga täcken som ivi har fått av mamma i julklapp för ett par år sedan. Donm har vädrats gånger massor, men nu tyckte jag det var hög tid för tvätt. 
Jag se mig besegrad av domsamma....
Med milt våld försökte jag få in det ena i tvättmaskinens lilla lucka. Icke! Den stackars maskinen skrek ut sin förtvivlan för att jag skulle förstå, att det gick inte! Hålet var för litet... Det andra täcket som är lite större, förstår ju vem som helst att det inte heller går i, men jag tänkte prova. Det slutade med att jag knappt fick ut det rackarns täcket och somsagt, fick se mig besegrad!
Smart som jag är ;) funderade jag ut att Mormors tvättstuga säkert innehåller en STOR grov maskin som är passande för ändamålet.
Så jag tar med mig alla bolster, tar hissen upp till mormor som bokat tid.
Hon ringer mig lite senare och förklarar att hennes maskiner oxå är för små...
Då undrar jag: För vilka medborgare är dessa täcken till för? Sätt för guds skull upp en skylt med texten:
Köp oss inte om ni inte bor i ett hus där tvättmaskinen tar mer än 7 kg tvätt.
Jag måste nu till kemtvätten och hoppas på att dom kan hjälpa mig....

Den kalla vinterluften har äntligen nått till oss. Jag blir glad när jag ser att termometern kryper neråt 5 10 grader. Barnen kanske inte är lika glada över att frysa i Converse! mitt i vintern, men det finns ju annat att ta på, om man vill vågar o kan..

Jag fick ett sms från Coop:

Grattis, du är en av vinnarna i tävlingen om Biljetter till melodifestivalen. Dina biljetter kommer direkt till dig från Ticnet.

Tack för det! Nu väntar vi med spänning på att se vilket av alternativen vi får. Stockholm eller Nyköping. Jag tror att jag tar med mig Agnes :)
Hon fyller år på söndag, och i dag tisdag ska hon åka till IKEA med farmor o farfar och titta ut en födelsedags present. Jag hoppas dom får trevligt.
Själv jobbar jag andra natten av tre. En extra. Måste skryta lite om min snabbhet.
Blir  uppringd söndag kväll, 21.25. Stämplar in på jobbet 22.02! Snabb :)

Hos mig:
Nattjobb
Kallt ute
Mörkt.
Veckan som kommer:
Tisdag, sova  föräldrarmöte natt
Onsdag sova
Torsdag möte + admin
fredag natt
lördag natt
söndag sova FIRA AGNES!!!!

hejhopp. Envanliganna

Lönedag

för alla Landstingsanställda.
Jag har på morgonen gjort av med mer än hälften bara sådär.
Tandläkaren.... HUTLÖST! Oj då en gammal lagning som har släppt. Minsann DEN bara MÅSTE vi laga! Ny tid OCH 1240 kr... m man lägger i hop det med dagens besöka har dm på mig tjänat 2000 kr. Det kallar jag timpenning...
Det värsta är, att jag kan inte säga emot. Jag vet inte m det förhåller sig så som dom säger... Jag kan bara hoppas att deras bedömning är den rätta. Men 2000 kr!
Sen var det räkningarna. Och jag hjde på båda ögonbrynen när jag såg dotterns faktura....
Jag ska dra ut den och lägga den hos henne. Antagligen blir det hela vägen från trappen till hennes rum!
Utomhus faller nånting från skyn. Små små saker. Snö eftersom det är minus grader ute...
Jag ska ta med lilla mormor polisen ch skaffa nytt id kort, och som tack för hjälpen ska hon tvätta två täcken åt mig. Dom är så fluffiga att maskinen här hemma inte rymmer dm. jag vet inte riktigt hur alla andra gör, men jag ger min till mormor :)
Kanske kan man få en fika också!
Ikväll är det dags fr den årliga AIF festen fr dom som varit aktiva ledare, eller på annat sätt varit delaktiga i någon av aktiviteterna. Å och jag har planerat lekar, ch sen ska det ätas. Maten tar vi från samma ställe som T & M tog sin. Nu ska inte jag ta åt mig den äran, för det har Åfixat, men jag tipsade ;) Så lite kanske....
Nu väntar ledig helg, för att fljas av 1½ vecka med nätter, blandaat med admin pass. Så jag kommer vara osynlig, ilsken ch social dom kommande veckorna.....


Hos mig:
Snö
-2
Ljus
Dotter med studiedag
hejhopp

Känslan som infinner signär jag tittar på klockan och inesr att den inte ens är halv nio. Dagens enda måste är avklarat, så nu kan jag sitta med min kaffe mugg.
Promenaden gick idag i ett 6 grader kallt nysnötäckt Dylta. Fint är det, det kan jag inte säga annat!
Januari närmar sig slutet. Fort går det, ch snart om en vecka drygt är det dags för oss att få en 14 åring i huset. Hon längtar, och det kan jag förstå. Att dessutom fylla år på en söndag!
Jag hoppas att hon blir glad!
Som vanligt när nattpassperioden är slut sover jag i flera dagar. Det var nget undantag den här gången heller. Undantaget var att vi gjorde ett besök på Efesos tillsammans med P&T. Mumsigt värre var det minsann, och skrattade gjorde vi med.
Lillåskolan hade i går besök av en gammalman Mitek. En man som överlevde koncentrationslägren. Han freläste för åk 9, eller kanske berättade sin historia. Snen öpte en bok han skrivit, och fick den signerad Ett dokument för framtiden. Om ett ar dagar är det en dokumentär om dom vita bussarna på TV, och jag tänkte båda barnen skulle se den. Bara jag kan komma ihåg när det var....
Hos mig:
-6,3
snö i luften
Kesolssange till kvällsmat :)
Träning
Hejhopp