Etik och sunt förnuft

Etik är svårt. Det går inte att ta på. Ett etiskt tänkande och förhållningsset ska man ha når man jobbar inom vården. Det är synd att det inte finns ett test som man måste klara innan man blir anställd. Inte bara presonal inom omsorgen, utan till alla jobb.
Sunt förnuft är ju värre... Det tycker jag att alla skulle ha, men ju fler människor jag möter i mitt arbete, desto mer förvånad blir jag över brist på denna elementära egenskap!

En nära vänt/släkting till mig ligger på sjukhuset. Han har levt ett bra liv, och har inte lust att fortsätta leva. Kan man då inte som Läkare acceptera detta faktum  på en gång, utan att det ska gnällas och tjatas från anhöriga och annan personal?
Jaja, hursomhelst valde Den eminenta läkaren utan etiskt tänkande, och sunt förnuft till slut att gå på personens egna önskemål.. Tack för det!

Här hos mig skiner solen och det blåser friskt, och den första tvätten för året är hängd ute. Vinter jackorna måste snart hängas undan, det ska bli varmt i helgen. Sonen har förklarat att nån lime grön jacka som han hade förra året är INTE aktuell i år. "Kan jag få nån mer diskret"?.... Dessutom mamma är den för kort......
Dottern klämmde i sig i sin, men även den behöver bytas ut...
Skorna verkar vara under kontroll. Dottern köpte nya för födelsedags presentkortet, och sonen går i sitt enda par....... Dottern plockade dessutom fram fjolårets jumpadojjor, och konstaterade att dom satt bra.... Än så länge, jag håller tummarna....

Hos mig:
Kaffe
tvätt
sol
+8
blåsigt
ska på möte med skolan i dag
Matsedel:
Må Köttbullar (hemrullade) och potatis
Ti Fisk och potatis
On pannkaka och smörgås
Tokorvstroganof och ris
Fr lassange

I helgen är det trädgårdsmässa på Conventum Mamsen kommer att vara där.
http://www.vackrabord.se/
Dottern kommer nog att vara henne behjälplig en dag.
Sonen ska spela klubb tour i Backahallen på lördag.

Hejhopp
envanliganna

Förra veckan

när jag hade ett ärende på stan stod det en tjej från tv4 vid slottet. Hon frågade om jag kunde tänka mig att släcka ljuset för miljön på lördag.
Kolla vad som var på tv i morse.....

http://anytime.tv4.se/webtv/?treeId=10076&selTreeId=10076&progId=last i mitten av inslaget daterat 090327 kl 6.30.
.
Snön vräker ner, och jag har skottat mig fram till vedbon och källaren. Det andra får jag ta i morgon. Kanske åker snöslungan fram..


Hejhopp
envanliganna

Tranås

En liten stad i östergötland, eller är det småland? Skit samma. En stad med en affärsgata med en massa roliga affärer.
Idag tog mina svärföräldrar med mig dit för att inhandla min julklapp. En skinn jacka. Det blev en massa annat också. Gott fika, sushi och lite kläder till övriga familjen.
Denna lilla stad såg inte mycket ut för världen, men jag kan lova att ingen lämnar stället besviken.

Solen har gassat över delarna av landet där vi har åkt fram i dag. Det blev dock inte så varmt utan det höll sig runt nollan. Jag hoppas att det blir varmare i morgon så jag och min bok kan sitta på altan.
Först ska jag till jobbet för en repetitions utbildning i HLR. Tiden går fort, det var ett år sedan.
30:2, är den nya satsen att lära sig.

Hejhopp
envanliganna