Saker som förändras men ändå inte

Idag tog dottern och jag bilen till staden där jag så många dagar av mitt liv och huset som jag varit så mycket i. Vi åkte till Ludvika. Eller till Lubbika som jag sa när jag var liten. Till farmor. Huset på lillgatan är sig nästan likt. Inte riktigt men nästan. Det luktar som då, men ändå inte. Mitt första riktiga jobb var på långvården i sagda stad. Då bodde jag i rummet hos farmor. Det jobbet var bara ett sommarvik och jag var bara där två månader.
Idag var hon på ett galet bra humör! Strålade som en sol och var klar i blicken. Hon hade koll på det mesta och var jätteglad över sockerkaka kaffe och sällskap!

Dollarstore fick inte mindre än två besök av oss. Kul affär. Den finns inte i Örebro, men väl i Hallsberg.

Imorgon väntar massage och kollektivtrafik till Linde och Petra. Hurra, det var så himla länge sedan. Så nu ska allt ventileras!

Ledig

Underbart är det att vara ledig. Tänk om jag hade varit trädgårdsintresserad tänkte jag i morse när jag drack kaffe.
Efter att ha läst en stund drog jag på mig handskarna och tänkte att nåt enkelt finns det säkert. 
Brännnässlor. Nässlor är enkelt. 
Jag drog upp en hel massa och kände mig ordentligt nöjd. Så jag slängde handskarna och fortsatte läsa :)
 
Hissgardinen hade kommit, och jag hämtade den. När jag tog ner den gamla insåg jag att det var läääänge sedan vi satte upp den. Gårdammig....
 
Men nu så
 

Haha, men det är ju för märkligt

Hur i hela friden ska vi lära oss. Mannenimittliv och jag.
När jag är påväg hem idag så kommer ett sms, eftersom jag är en laglydig trafikant (oftast) kollade jag meddelandet när jag blev stående vid ett rödljus.
"Grattis på bröllopsdagen igår <3"
Åh, men oj. I år igen..
Jag kan lätt räkna gångerna vi har kommit i håg dagen på RÄTT dag på ena handens tumme.
Varje år. VARJE år missar vi dagen med ett påar dagar. Inte för att den saknar betydelse, utan för att vi är glömska, och kanske för att vi äter gott, ger varandra uppskattning och nån liten blomma även om det nte är dag med stort D.
Dock kom vi överrens om att försöka komma ihåg dagen om 2 år, när vi firar 20 årig bröllopsdag ;)
 
Igår och idag har det varit repotage i NA och på NA.se samt på NAtv. Repotage om de gamla som lider inom ramarna för Örebro Kommuns äldreomsorg.
Fisun Yavas (felstavat?) uttalade sig och sa det jag för längs sedan har fattat. Att det är inte brist på personal och eller pengar på detta plan. Det är bristande kompetens hos de som ska göra jobbet!
 
Idag har jag varit och köpt present till sonen som fyller 20 år på söndag och jag har så stor bil att allt fick plats! Hurra!!