Gnäll

Jag känner det själv, jag hör det och tycker inte om att det är så. Men fan va gnällig jag är. Jag vet inte om det är en period i livet, (43 års kris) eller om det helt enkelt är massor med skit som samlas runt mig.
Står det "lämna din skit här så tar jag hand om det" eller " bara för att jag är stark kan jag ta hur många konflikter som helst" i pannan på mig?
Som en vippnalle, en sådan med rund botten känner jag mig som. Ner å upp, ner å upp ner å uuuuupp.
Desto fler smällar/tråkiga saker/ konflikter ju längre tid tar det att komma på fötter.
Nu tänker jag hänga ut människor i min omedelbara närhet, och O M ni läser här och tycker att jag är orättvis, så behåll det för all del för er själva.
O M jag gör någon av er besviken, så tala för Guds skull inte om det för mig.
O M det händer något så låt mig absolut inte få reda på det av ER.
Och vid konfrontation, ja vid konfrontation....

Konflikträdd är jag inte, det måste jag vara stolt över. Kanske är jag inte så smidig i min argumentation alla gånger, det måste jag också medge men ingenting blir bättre av å gro.
Kanske måste jag för att förstå få viss inblick och viss information?
Va bra det hade vart..

Idag är det 7 månader och tre dagar sedan mormor dog. Det går inte en dag utan att jag tänker lite på henne. Sol över ditt minne!
Idag var jag på kyrkogården och tände ett ljus. Det var så fint. Mormor, du skulle ha gillat det. Massor av löv och blommor, däremot hade du inte gillat blåsten.
Jag är nog knäpp, för jag tycker om det här vädret.

Mamma kommer säga att grunden till allt mitt gnäll just nu är att jag jobbar så mycket, eller hur mamma..
Men det är inte riktigt sant. Jag jobbar inte mer nu än jag har gjort på flera år. Däremot så blandar jag dag/kväll och natt. Så efter en jobbarhelg är det dags att ställa om å gå på imorgon natt.
Hugo var hos oss fredag till lördag, och vi hade en mysig fredag med lekparksbus äppelplockning och hemmapizza. Lördag i lekparken och en läskig skogsprommenad samt djurhäng i NB fick avsluta den här gångens besök.

Literatur

Jag skulle kunna läsa dynet runt. Bra böcker kan jag inte få nog av, varesig i bokform, eller som ljudbok. KAnske är det en av anledningarna att jag hinner med så många olika läsupplevelser?
Just nu är det tredje delen med Fabian Risk i huvudrollen. Samtidigt som jag läser en Allan Banks deckare. Min första för övrigt.
Jag får många bra tips och bocker av min jobbarkompis L, det är lite kul eftersom hon läser böcker av författare jag aldrig hört talas om.
 
Igår var det sammankomst med Literarturtanterna, hemma hos M. Eftersom vi bor nästan nära gick jag dit. Det är ytterst sällan jag kan gå när jag ska nånstans, så jag tog tillfället i akt. Åh det är så roligt å träffas! Skratt, allvar diskusioner och lite bokprat.. 
Hemvägen var bäcksvart, eftersom vi bor på landet. Men med en liten rosa flicklampa klarade jag det med. Och fick på kuppen min dagliga prommenad.
 
Humöret svänger likt pendeln på en klocka. Fort går det och jag börjar fundera på om jag behöver lite mer hjälp? Även om jag tycker att det jag säger går i cirklar.. Eller runt. Har jag fastnat?
Nej det tror jag inte. Jan tror att jag måste försöka se lite jlusare än grått nån gång varje dag för att inte hamna längre ner i den långa nedåtgående spiralen. SÅ får det bli!
Nåt positivt varje dag att fokucera på.
Igår literaturtanterna
Idag kommer Hugo och ska vara kvar tills i morgon :)
 
Agned och jag var hos farmor i söndags. Hon var pigg som en lärka. Äppelkaka och äppelkräm. När jag sedan får besked om att hon har ramlat och ligger på Falu lasarett... Åh suck
Fast jag vet att hon mår bra dom gånger hon är inlagd, med folk runt sig. Egentligen skulle det vara det bästa alternativet!
 
Skillnaden på Hemvården i Ludvika kommun och örebro Kommun verkar vara milsvid!
Återigen är Örebro Kommun i blåsväder eftersom personalen staplat matlådor utanför en dörr i tre dagar när den boende inte öppnar..
Men va fan, det sunda förnuftet gick ut där dumheten gick in!
Återigen blir det glasklart för mig att man inte måste ha en gedigen utbildning om den inet inehåller sunt förnuft.
 
http://www.na.se/orebro-lan/orebro/personalen-brast-i-rutinerna-matlador-staplades-pa-varandra-boende-hittades-medvetslos
 
Jag skulle vilja prata med dom inkompetenta personer som ställt lådorna utanför. För hur gärna jag än vill skylla på politiker och ansvariga så är det inte dom som har ställt lådorna utanför dörren. Utan en av de anställda i hemvården som inte fattar att man måste öppna en dörr...
 
 

Onsdag

Höstrusket är äntligen här. Med blåst kyla och lite regn mellan varven.
Jag ficj en trave böcker av en jobbarkompis, så jag har egentligen inte tid att vara på jobbet.
Att vara på jobbet är skönt. Jag är med människor som är fulla av empati och förståelse. För när hjärnan är som gröt och ögonen inte vill vara med finns det inget bättre ställe!
 
Äppelträden börjar sakteliga tömmas på frukt, och jag är glad att jag tog ner så mycke innan vindarna friskade i så träden släppte dom på backen. Men några Singe Tillich finns det kavar ännu :)