Kan själv!

Tekniken spelar mig oftast spratt. Men oftast är det för att jag inte läser ordentligt, eller väntar tillräckligt länge. Dock har det dom senaste dagarna skett en liten förädring.. I helgen satt jag med två datorer en kamera och en "lös" hårddisk och förde över bilder!
Hurra!! Änligen.
Min dator la ner för nästan ett år sedan, och ja bytte till mig svärmors mot en surfplatta;) bra byte..
Men fortfarane så varalla och då menar jag ALLA bilder från 2011 och frammåt kvar i den störda datorn. Men jag tog mod till mig och koppade in den och förde över 8432 bilder. Det tog sin mordiga tid, och jag vågade inte lämna den..
När jag ändå var i gång fick kamerans alla 1000 bilder gå samma väg, så NU har jag bilderna på ett säkert ställe, om nu inte hårddisken går sönder, och jag ska bara ordna dom i mappar nån regnig dag...
 
När jag sedan igår blev rekommenderad en NETFLIX serie somalla pratar om bestämde jag mig för att helt enkelt gå mot mina prinsiper och ladda ner/instalera det också.
Tjopp tjohej, det gick som en dans. MEN min engelska är bra, men inte så bra att jag orkar titta på en hel serie på detta språk.
Loggar in funderar och googlar på HUR man ändrar/lägger till undertext. Hinner bli vansinnig och sätter på första avsnittet i vredesmod. Lugnar mig och ser att man ändrar det i nederkant där manpausar..... OM jag säger OM jag bara hade ugnat mig från början och gett det lite tid...
 
Sommaren är mitt i och det är svinkallt. Jag är så glad att jag inte har semester nu, och är så ledsen för dom som har det OCH vill ha sol och massor av värme.
Jag har inte riktigt fattat att jag snart ska ha ledigt, men det är väl för att jag har nytt jobb som jag httills bara älskar!
 
Här går allt som vanligt. Vi jobbar alla fyra.
Kattungarna växer och börjar gå på upptäcksfärd.
Jag börjar känna mig mer hemma på jobbet, och är gla att jag kan bidra med några små saker.
 
Idag ska jag och P skicka iväg ett kort till ett brudpar. Jag kan inte gå till kyrkan för jag jobbar, annars hade vi gjort det!
MEN nu hittade jag världens bästa dikt som vi skickar, och det får duga.
Vad är väl en bal påslottet????
 
Så nu loggar jag in på netflix och kollar ett avsnitt mellan besöken i köket där dottern bakar för fullt!!
 
Tjoho
 

Lika

varmt som det var i förra veckan, lika kallt är det idag! 14 grader.....
Jag är ledig och passar på att göra absolut ingenting. Nu är ju inte det så ovanligt, men idag stäämmer det.. Jag har läst ut bockerna jag ville läsa, och myrorna hade stängt idag, så jag får klara mig med gamal skåpmat.
Letar på favorit boken över alla. Snäcksamlarna av Rosamunde Pilcher. Jag vet inte hur många gånget jag har läst den. 
 
Lugnet på bygden skvallrar om att det idag är en Efterdag. Tack och lov har jag kommit förbi detta.. och kan njuta av lugnet utan huvudvärk och illamående.
Gårdagens kväll var en orgie i skratt. Vi lärde oss av ungdommarna att vi är O-unga.
Inte gammla, tack för det!
Maten var det heller inga fel på. Ingen traditonell midsommar, utan en med vinkokta musslor, räkor och västerbotttenpaj.
Såklart åt vi matjesill och potatis också, men det var inte det som var huvudnumret :)
 
Nu väntar vi på att dotterna ska komma hem, så vi kan tända grillen och smaska i oss kopiösa mängde kött, potatissallad och melon.
Dock får det nog bli inne, om vi inte ska plocka fram vinterjakorna......
 
 
 

Dagen

då man liksom vid jul SKA leka, SKA umgås...
På Åsbacken är det lungt. Ingen leker, ingen stojar runt. Vi väntar tills ikväll..
 
I början på 90 talet när jag var knappa 20 och mannenimittliv dryga 20 så var det FEST på idsommarafton. Sillen, potatisen och gräddfilen var bara en ursäkt för att kunna dricka så mycket som möjligt..Herregud va vi drack oss snygga då.
Absolut och fanta. Falcon Bayersk på flaska. Massor med kompisar, Alla som var med var defenitift inte alkohol mässigt gamla.... 
Kan därför bara dra en lättnadens suck när jag inser att våra barn kommer tillbringa midsomarafton hemma.. För jgharingen lust å behöva slänga mig i bilen för en akututryckning.
Bolderna från den tiden talar sitt tydliga språk.
Snus sprit och gräsfläckade kläder.
Ojoj, jag som var så präktig....