Som den här

Semestern har börjat kan jag inte gnälla. Bryggan är fixad på plats. Flotten är också på plats. Båda är invigda, med fika och tidning. Idag blir det till att åka hem för att fixa lite och inte minst träffa sonen som varit ensam ettpar dagar. Han o jag ska grilla lite ikväll och fira att han jobbar sista dagen i morgon. Sen har alla vi ledigt tillsammans. Mannenimittliv o dottern åker till Ullared tillsammans med P o L på söndag, och vi andra i dom familjerna tar vår flykt till Söderköping för att smaska glass:) Nästa helg är det saga för Liseberg. Allt ska åkas! Nästan. Hos mig: Sjöutsikt Mulet får framför mig

Att inte bry sig

Har många betydelser. För mig betyder det just nu att sitta ensam i halvsäckiga kläder, tända grillen och vänta på att det ska bli glöd. Jag skiter i vad andra gör just nu, vad nån skulle tycka om dom såg min schaviga uppenbarelse. Efter att ha hjälpt svärföräldrarna med höet, varit på auktion och fått kanon söndagmiddag med vin hos dom samma var det äntligen dags för premiärdoppet i sjön. Tänk att det skulle dröja till slutet på juli. Har det hänt förrut? Skönt var det i alla fall. Kan det ha varit 18,19 grader tro? Nu måste vi bara fixa upp bryggan. Halva ligger under vattnet eftersom det är vansinnigt mycket. Men det krävs minst fyra personer och lite sol när det ska gå av stapeln. Vädergudarna har varit på min sida den här veckan, för jag tror att det varit fint varje dag. Tack för det. Min semester börjar i morgon och pågår till den 19 eller 23 augusti, jag minns inte så noga. Har inget planerat förutom träff med bästa T, Liseberg och samkväm med svåger o svägerska. Det får sannerligen räcka! Kan inte hålla på o fara som en galning. Det gör vi iofs ändå, när barnen vill vara på olika ställen, men inte mer än så. Vi ska skicka in papper så sonen kan börja övningköra, och vad passar bättre att öva i än baggen som vi ska hämta i morgon. En röd sommarpärla :) Hos mig: Tänd grill, det vankas grillas färskpotatis Blåsigt men inget regn ännu En bra bok som bara väntar på att bli läst! Tjolahopp

Skam den som ger sig

Efter att ha jobbat när regnet har vräkt ner, så är det semester för mig. Jag måste säga att veckan har varit mer än bra hittills om man tänker vädermässigt, och det gör väl alla den här sommaren? Eller??
Har njutit av solens varma strålar i flera dagar.
Visst regnar det på oss oxå, men om man som jag är lat av naturen, så skiter jag ock mannenimittliv i allt vad städning heter och skuttar ut.
Att vi intresserar oss för olika saker i solen är kanske inte så konstigt.. Jag ligger/ sitter som en padda, medans han måste fixa med nåt.. Men i dag kors i taket slängde han sig på studsmattan med mig och bara var i solen.

Sonen har avverkat två av tre veckor på sin feriepraktik, och jag tror att han o K har ganska trevligt tillsammans.
Nu firar han sin hellediga helg tillsammans med data kompisarna i Lillån. Hämtas när?
Dottern jobbade igår, och hon gör mig lika stolt varje gång! Social kompetens, som blandas med empati och kvicktänkthet. Kan inte bli så mycket bättre. Finns det nånting som värmer mamma hjärtat lika mycket som när någon berömmer ens barn? Inte mycket!
Det ska lagas mat i morgon här för tjejerna kommer hit. Tror väl inte det blir mycke sova.. Men det är ju sommarlov!

Åh du kloka kvinna som ringde mig, du hade rätt i allt du sa! Tänk om jag hade vetat de från allra första början.
Om inte OM fanns, vad skulle jag göra då?
Kan jag dra lärdom av saker som händer, nja jag vill hemskt gärna tro det, men är nog ganska dålig på det tyvärr...
Hos mig:
Tända ljus
Blöta katter
Lite vin??
tjolahopp