Vintern rasat ut?

Sköna maj välkommen?
När Lillan kom till jorden?
Blåsippan ute i backarna står?
 
Vem fan har retat vädergudrun så hon blåser isvindar just denna dag när VÅREN ska sjungas in?
HALLÅÅÅÅÅ
min täckjacka är inslängd i garderoben..
Just så, inslängd..
 
Jag är för att inte försköna mig själv både slarvig och lat, 
så när andra putsar sina skor och ställer udan dom i fina lådor i garderoben, och tvättar å viker sina vinterjackor så skänger jag inskorna i en kartong huller om buller och tar jackorna från hallen å hänger dom i densamma.. Untan tvätt. Äckliga jag..
Eller??
Säger andra att dom putsar å fejar, och blir lika förvånade som jag när vintern kommer tillbaka å skorna inte har fixat sig själva i kartongen under sommaren, eller glad att hitta pengar från förra säsongen i jackfickan??
 
Stora största katten vi har högg mig i fingret i går när han skulle få maskgodis.. Rackare. SÅ nu sitter jag ed ett STOOORT finger som inte är så fint, och väntar på att få domen..
Men Lillåns Vårdcentral. Jag kan INTE gnälla! Det gör alla andra, men här ringer jag halv nio, blir uppringd halv tio och får komma två. Toppen.
Amputerar man direkt på VC??
Så klart inte... 
Men jag som jobbar med det jag gör blir om inte handfallen, men förvnad när jag märker  att huset inte innehåller plåster alsolsprit eller kompresser...
Hahaha Dåligt anna, dåligt..
 
Ikväll bär det av till vännerna i Astad. Valborg ska "firas" in, barnen ska grattas och jag hoppas på en hel del skratt också. Kanske ett par tårar? vem vet..
Regnstäl, presenter och diverse annat är bilen laddat med plus ALLA i familjen!
Bra ensån sak :)
 
tjopp tjohej
 

Vad vinner jag på att gnälla?

Inte mycket.
Att på jobbet gnälla och klaga över att det är tungt gör ingen glad. Att sätta upp skygglapparna för det man i början av sitt yrkesliv tyckte var roligt gör ingen lycklig...
 
Så här 4 månader in i 2013 har jag varit yrkesverksam i nästan 22 år. Av dom har jag varit barn"ledig" i 3 sjukskriven för handoperationer, halsfluss, förkylning och depression max 6 månader. Jag har jobbat inom Kommunen och landstinget ungefär lika länge och jag konstaterat när jag sitter här att jag fortfarande älskar det jag gör.
Jag tycker fortfarande det är så givande att se tt JAG har betydelse för någon, att jag kan göra skillnad.
Jag tycker fortfarande att växlingen mellan ingenting och AKUT är en charm.
Så det är bara att inse, att människorna vi vårdar blir äldre och jukare. Politikerna tycker att vi ska klara detta på minre personal. Samhället förväntar sig att vi gör små eller stora undeverk varje dag med förutsättningar som vi inte har.
INGEN blir gladare av att några tycker livet i sig är pest, och överför detta på arbetslivet.
Jag har valt att vara undersköterska. Jag är stolt över mitt yrke. Jag är tacksam över att jag kan göra skillnad. Jag är glad över att oftast få jobba med inspirerande kollegor. Jag är nöjd över att guida nya medarbetare i form av elever in i denna underbart slutna värld som sjukhuset innebär.
 
 
Att jag igår efter 15 timmars arbete kom hem är inget konstigt. Jagär långt ifrån den som gör mest timmar i tjänst på ett dygn.. 
Men jag ska säga att det känns i fötterna.
 
Så jag njuter av att vara ledig idag.
Ska masa mig ut isolen där tvätten ska hängas. Jag ska baka nåt gott att ta med till I och hennes familj när hon ska hjälpa dottern med håret.
Jag ska njuta av Karin Alvtegens underara uppläsning av sin nya bok.
En ganska vanlig dag alltså
hos en ganskavanliganna

Vem var det som sa

att det var bättre förr? Många säger så, men är det sannt?
Vissa saker kanke men lång tifrån allt.
Nåt som VAR bättre förr var ordspråken, eller vad ska man kalla dom små raderna av fyndiga menigar som stämmer så bra överens med detjag tycker..
 
* Man får göra det man kan med det man har
* Kors i arselet sa kärringen om satte sig på lien
* Nu blir det iallafall varmt sa hon som hade eld i håret
 
Så är det nog. Jag får göra det jag kan med det jag har. jag kan inte förändra här hemma tex, eftersom då skulle tusenlapparna rulla. Frysen är full, då får jag göra nåt med det. Byxorna är trasiga, då blir det till att lappa...
 
Är detta en insikt som blir starkare? Kanske. iallafall periodvis.
Periodare. det är jag i ett nötskal.
På böcker, nyttig mat, på motion, på städning på på på
 
Listan kan göras låååång.
Jag är född lat, och det är också en sak som jag får leva med, och mina närmaste. Vad jag inte kan säga om mig själv, så är det att jag är eoistisk. tror jag. Jag hoppas att mina nära och älskade medlemmar av den innersta ringen känner att jag skulle göra allt för dom. Oftast med resultatet att nåt annat blir lidande.
Våren som var här i helgen vände tillbaka söderut och tog värmen med sig. Jag hade hoppats på att den skulle stanna april ut i första hand, så det på konfirmationsdagen kan vara sol och varmt. Men det verkan vara så att något annat land prenumererade på våren och tog den tillbaka efter att ha lånat ut den.
Blåommorna står stilla och gräset lika så.
Regnet hänge i luften och molnen täcker den stora gula lampan som vi så gärna vill ska lysa.
Kan det vara så att solen har lyst klart?
Den stackarn lös ju tre veckor i sträck i mars, så nu är det slut?
NÄ ..
 
På torsdag besöker viI för att dottern ska få hjälp med håret. nog för att jag har mixtrat en hel del, men hennes får jag inte ge migpå...
Då tackar jag för att det finns andra i våran närhet som hon lämnar sig till.
Fint kommer det att bli :)
 
Ledig idag. 
Vedenska lastas in
tvätten ska sorteras
disken ska plockas in
och jg ska baka en paj till mamsen och dom som kommer på eftermiddagen 
 
Perfekt!
 
Tjopp tjohej
 
Ja just det, som en av mina klasskompisar i nian sa till mig.. : Aldrig har någon gjort så lite, på så långtid, under så lätta förhållanden som DU"
Tackar...