Facebook

Jag är inte med där. Mannen i mitt liv har en sida. Han får förfrågningar och förslag på människor han kan adda. Jag kanske skulle gå en snabbkurs hos grannen H för att lära mig detta som alla har pratat om ett bra tag!

Så var det då dags i gen för att sitta i Backahallen och titta på tränande barn på badmintonplan. Sonen tycker det är kul att träna, men han har ingen lust att tävla. Jag tycker att det är bra att han törs säga så. Och jag hoppas att det kommer att fortsätta finnas en grupp där man just kan bara träna och inte måste tävla.
Dom två första veckorna på nya skolan verkar ha varit till belåtenhet. Visst är han mycke med de gamla grabbarna i klassen, men jag antar att det tar ett tag innan man hittar någon från exempelvis Hstad som man kan tänka sig att vara med. Huvudsaken är ju att han har det bra, och det verkar vara så.

Dottern verka ha det bra även hon. Den värsta besvikelsen över att vara i hopslagna ännu ett år med fyrorna verkar ha lagt sig. Nu ska hon bara acceptera sin nya fröken. Jag tror att det är jobbigt, dom har haft samma i fyra år, och lärt sig henne. Denna nya kommer med ett annat sätt att arbeta!

Jag filar på en ansökan. Ska lämna in den i morgon hade jag tänkt. Det är en tjänst ute på ÖronNäsa Hals mottagningen, och jag tänkte det kunde vara intressant att vara på en mottagning. det har jag aldrig varit.. Tiden går ut 7/9, sen får vi se vad som händer.

Hos mig:
Två ny duschade barn
mannen är väck
ska ta en kakbit
ska jobba extra i morgon kväll...

nattinatti
envanliganna

eftersom

det regnar gankka kraftigt nu på morgonen, så funderade jag över hur barnen skulle ta sig till skolan respektive bussen. Det är ju numer inte självklart att använda regnkläder....
Men E & M kom och trampade i hallen och skulle hämta sonen, och med lite knorr tog han iallafall jacka över tröjan... Dessutom var det den jackan som är lite regnbeständig.

Dottern däremot som hatar att bli blöt vbar det inte svårt att övertala med regnställ. När hon sen fick låna mina blommiga stövlar var saken klar! Och i skrivande stund är det toppen, för nu öpnnade sig himlen!! Dom skulle typ gå till skogen i dag.... DAAAAAAAAA töntigt :) Får väl se hur det blir med det.

Efter att ha jobbat helgen och lite till har jag varit ledig igår och i dag. Jag har ägnat mig åt det som jag tycker nästan bäst om. Att koka marmelad. Av alla sorter och konstiga kombinationer. Vad sägs om Rabarber med hallon och vanilj. Den blev fint röd och lite syrlig. Jätte god!
Och så till att läsa.
Nu när jag ser botten i låen kassen mötte jag L på jobbet, och hon hade  sin semester ranson med sig till mig, så jag får ta fram en låda att ha under sängen för att alla ska få plats. Så nu ser jag helt enkelt inte botte på kassen längre.

Skolfotograferna hade dem goda smaken att komma till skolorna första veckan, så det var knappt att sommar håret hann klippas bort. Men ju snabbare dom kommer destå brunare är barnen på bilderna. Det är inte kul när dom kommer i oktober och barnens ansikten har intagit den vinterbleka färgen. Nu är vi alla spända på att se hur det blev.

Hos mig:
ledig i dag. Ska bara jobba i morgon
regn ganska varmt
ska vara modell hos fisören i dag. Undrar vad dom ska göra? Det kan ju knappast bli sämre....

Har lovat A en bild eftersom vi inte ses förrän nästa vecka, så hon känner i gen mig.:)

Hejhopp
envanliganna

En mammas

stora roll i livet ska vara att stötta sina barn, uppmuntra dom, finnas där och allt det där.
En mammas roll är också att vara jobbig, tjatig och sist men inte minst. Vara pinsam! Alla barn har mer eller mindre pinsamma föräldrar, men av nån konstig anledning är det nog mamman som är värst..
Så har det iallafall varit för mig. Nu kan ju den enkla förklaringen på detta vara att jag är uppvuxen med mamma, och bara mamma. Ja I fanns med men inte förrän jag var 15. Så hon fick vara pinsam för båda. Och det har hon lyckats med........ Bara ett litet smakprov från tonårstiden... Ja min alltså, inte hennes...
Min mamma har alltid varit den yngsta bland mammor, det tackar man för. Jag har inte behövt skämmas fär att min mamma kom i tantskor med bruna nylonstrumpor och permanentat grå lila hår... Nej nej. Här var det en mamma som var med sin tid. Snygg kropp, ungdomlig med rätt frisyr och rätt kläder. Trodde hon, och kanske är det det som gör att man som mamma är pinsam. Man TROR sig ha rätt kläder, frisyr osv..
Mamsen den ständigt oroliga och nyfikna kommer en höst kväll farande på cykel i hög hastighet och då men ar jag hög för att kalla hem sin inte allförduktigpåattpassatiderdotter... Kanske händet detta massor med gånger men denna gången har människan Tranchcoat! Ni vet en så gubbig rock i beige med skärp! Ingen annans mamma hade en sån! Men min, jo för hon var modern. Kanske hade det inte varit så illa om den hade varit knäppt. Men den var uppknäppt med skärpet löst. Och tänk då hur det ser ut när man kommer i 200 km på cykel.........
Kanske var det bara jag som reagerade på just detta, eftersom dom andra helt lungt konstaterade att " Lundgren, här kommer din morsa".

Kanske kan det också vara så att det bara var min mamma som brydde sig? Om det var så. Tack mamsen!!!!
Nu är det väl oftast så att man ju äldre man blir skäms mindre för sina föräldrar eftersom man själv har blivit en så ohyggligt pinsam uppenbarelse. Men inte jag!
Min mamma fortsätter att pinsamma sig! Mannen i mitt liv skrattar och tycker att var och en skäms för sig själv, men jag kan bara hålla med till viss del....
I affären tar hon bananer ur "varsågoda alla barn, ta en banan" hinken. Jag ger mig attan på att hon tar en fin ur betala facket, för att lägga i den i hinken för att skynda sig och ta upp den....... Jag blir heller inte förvånad om hon låsas som om hon har ett hungrigt barn med sig som inte ville ha bananen, så det är därför hon äter den!
Så mamsen, du fortsätter att vara pinig, kanske inte lika ofta som för 20 år sen men ändå..... Puss!!
Bara för att förtydliga så kanske det kan bero på att mina syskon är så små, så hon kan vara pinsam för dom. OCH för sina barnbarn såklart!
Själv tycker jag inte att jag är det minsta skämmig eller så. Det är bara barnen som tycker.....

Frisörerna gjorde ett kanon jobb med barnens hår i går, och dom var supernöjda båda två. Visst snyftar jag lite när sonens hår är kort i gen, men vad kan jag göra åt det? Han är glad..

Jag var inne på dotterns skrupp på KPWEBBEN igår och tittade. Där har hon skrivit vad hon tycker om att göra, och mitt i bland alltihop står det "att vara med min mamma". Kanske är jag inte så pinsam iallafall! Mammahjärtat pöser!!!! Lilla älskling:)

Hos mig:
sol
kaffe
ska börja på en ny bok!
Mat: igår schnitzel
        idag köttbullar och potatis
        i morgon soppa
        fredag pizza

Grattis till Indianerna! Ni är i slutspel!

"Det kan bli droppen som knäcker kamelens rygg"
Bosse Hansson

ha en underbar dag!!
envanliganna