Jobb

när det är som bäst.
Hektiskt, stressigt, plockigt ovisst..
Att på tre pass i rad jobba så adrenalinet pumar, känna tillhörigheten med mina arbetskamrater, få uppskattning och beröm. Se att VI klarar det tillsammans! Sköna känslor.
Vem sa att vården är tråkig? Enformig?
Att släpa fötterna till bilen för att dunsa ner och inse att jag bara har kissat en gång på hela passet.. Dom som känner mig VÄL vet att detta, just detta är ett tecken på att jag har fullt upp. För det går nämligen inte.... Fast just i detta fall var det möjlligt edtersom vätskeintaget var kraftigt begränsat.
M E N 
det är inte synd om mig, nejnej. Jag trivs som fisken i vattnet!
Att sen få dunsa ner hemma i soffan, eller som i går hos mormor är uppskattat på ett sätt som det inte är så många gånger annars..
 
Igår mötte jag en bekymrad mormor. Bekymrad över saker hon  inte längre har kapacitet att förstå sig på. Vi pratade lite och skrattade åt tokigheter som blir. Trätte över att hennes termostat i duschen går bananas, strumpbyxor som blir till halterneck linne också.. Gladde oss över hemvårdstjejerna/killarna som hon tycker om. Funderade över varför detl åg 12 köttbullar i hennes matlåda, men bara en lten klick makaroner, och varför makaronerna var vita och inte gula.
En vanlig stund med mormor och mig alltså.
När jag gick kändes det som om hon var lite bättre till mods, och jag lovade att komma snart igen. Vilket jag såklart gör! Minst en gång i veckan..
I´ts pay back time för ALLT hon har gjort för mig. Kan jag då förgylla hennes dagar en stund så gör jag gärna det. 
 
 

Hur gör man?


Att vara behövd och omtyckt är en del av människans bas behov
Men ju mer man försöker, ju sämre går det.

Att bara vara den man är, bara göra det man tycker är rätt i varje situation. Att våga blotta sig och även visa sina svagheter gör att andra runtomkring får förtroende för det man gör, och för en som person. Hoppas jag.

Mina vänner försöker jag vårda ömt. Att umgås med dom fungerar bättre nu när jag jobbar närmare går bättre än förut. Tack för det
Dessutom kommer vissa närmare när dom väljer att flytta jobbet hit till Örebro 

Hurra

för mig
Jag har fyllt år, och vi är mitt i familjens mest födelsedagstäta
tid
Familjen kusin stormade in hos oss igår kväll och förgyllde min födelsedag med present tårta sång och inte minst med sin närvaro. Tänk att hjärtat blir så varmt! 
Dessutom present av barnen och mannen.
Telefonsamtal och sms. Jag känner mig S Å  varm och omtyckt.

Nu siktar jag på dotters dag, och under tiden jobbas det flitigt på det stora sjukhuset tillsammans med mina blåklädda kollegor.
I söndags tillbringade jag tiden på operation med grönklädda människor. Jag fick den stora äran att vara med under en CABG operation.
Hjärtat var så otroligt vackert, och jag imponeras av att kirurgernas alla fingrar kunde få plats på den lilla lilla ytan tillsammans med slangar och instrument.. Helt enkelt fascinerande!

Men nu väntar en jobbig förmiddag med min andra julklappsbok innan jag ska bege mig till stora staden 
Trötta ögon, dubbelhaka och oändligt osmickrande vinkel....