Helgens

arbete är slut.
För den här gången. Jag har aldrig funderat på hur många dagar /helger till jag ska jbba i mitt liv.. Kanske ska jag göra det? Det jag vet är att 2038 är jag 65, och är pensionsberättigad enligt dagens system.
Skrämmer det mig? Inte ett dugg. Jag tycker om å jobba, jag gillar mitt jobb och detta med att vara på jobbet kvällar helger och röda dagar har jag aldrig gjort nåt stort av. Aldrig. Jag visste att det var dom förutsättningarna när jag började jobba för mer än 25 år sedan, och den som vill leva med mig får snällt aceptera.
Det har han gjort. Mannenimittliv. Acepterat att jag inte har kunnat vara med i familjen så som andra mammor. Han har gjort ett fantastiskt jobb hemma när jag inte har varit här. Precis så som det ska vara i en familj där båda förstår att dom är lika vikteiga, lika nödvändiga för att få företaget Familjen AB att gå runt. 
För att ha familj är som att driva ett stort företag.
Med lönehantering, personalansvar och inköp och allt vad det innebär.
Att jag har jobbat som jag har gjort har säkerligen bidragit till att vi tagit lika stort ansvar. I perioder större eller mindre beroende på jobbsituation.
Våra barn har alltid vetat att mamma inte alltid är med på saker. Att mamma kommer när dom sover, att mamma sover mitt på dan. Inget konstigt med det!
 
Så att jobba helg är trevligt :) det blir lite mer gemenskap på nåt vis.
Att jag dessutom är berättigad till sovmorgnar mellan varven är ju en bonus för en morgontrött människa som jag!
 
Idag ska jag möta upp min stora lilla kompis vid bussen. Första långa turen med buss på egen hand! Vi ska fika lite och köpa lite saker. Både till honom och dottern som fyller 19 på söndag.
19...
 
Hur gick det till?
 

Trött

många är anledningarna till att jag kan vara trött. Många är sätten jag kan vara trött på.
Jag gör saker jag vill, saker jag tycker om med människor jag vill umgås med, det är ingen hemlighet.
Ändå blir jag trött. Många mil i bil. Badhusbad och sen teaterkväll är det som denna fredag gör mig nästan svimfärdig.
När bilen stannar på gården blir jag sittande och bara är.
Tyst
När jag väl tar mig in slänger jag mig på soffan och bara andas. In ut, in ut
 
Inte pigg, men bättre.
Dottern kommer nerskuttandes och visar sina fina nyinköpta raggisar, mennenimttliv sätter på en stooor balja kaffe och serverar med munkar, och jag mottar ett meddelande från sonen om att han ska everera en matkasse till en familj via Giving People.
Lite av tröttheten försvinner
 
Men jag tror iallafall att jag ska stanna i soffhörnet, lyssna klar på min bok och bara titta på ljusen i ljusstaken
 
SÅ får det bli

Saker som är på rea

Jag tittar tidvis mycket på kläder. Inte bara till mig, utan till människor i min omedelbara närhet. 

Att köpa kläder i present till dottern och sonen är dock nästan bannlyst. Nästan 
Men till mannenimittliv går det utmärkt. Det är ytterst sällan han har kläder som man själv har valt 
Det gäller det nästa i klädväg. Även skor. Jag tror att det är för att han har vägrat köpa nytt, inte för att han inte har behövt, utan för att han tycker det är så fruktansvärt tråkigt. 
För det mesta vill det gärna bli bra!
På nåt vis tycker jag att det är roligare att ekipera andra än mig själv. 
Men jag har varit inne på Joy upprepade tillfällen under hösten och hittat bra saker till mig. Så också här i veckan. När jag står och provar kommer expediten med en tröja. Jag provar den och inser att den var bra, min färg OCH på rean. 
Väl hemma packar jag upp och tittar lite mer noga. Då ser jag att jag har provat den tröjan förut, och ratat den. Men nu.. Det fick mig att fatta att saker som är på rean är snyggare när dom är nedsatta med 70 %.. Märklligt

Av alla våra födelsedagar är det nu A-barn Agnes kvar. Sen är det klart för den här gången 
Jag fick en cykel. En cykel! En vit och rosa treväxlad monark 
Nu ska jag bara köpa mig en hjälm. Kanske är dom också snyggare på rean?
Vi var bjudna till Tallen på födelsedags middag igår, och vi firade svärmor på MEZA på hennes dag. Mamma firades ju också på sin dag.

Januari är bara 15 dagar och jag känner som om det har gått en evighet.
Kan vara för att jah har hunnit med mycket saker så här i början på året. Full av ny energi. Kanske är det så att den har lagrats, eftersom jag har varit i dvala från september?

Just idag har iallafall solen lyst och det var 10 grader kallt. Agnes har bott i Robins lägenhet när han har varit i Sälen, men nu är allt som vanligt igen.
Alla på sina platser