För en del en besvärlig tid

Julen ska firas med nära och kära, vänner eller bara bekanta. Huvudsaken för många, nästan alla är att man är tillsammans. Min farmor har alltid gått sin egen väg. Hennes julafton var annorlunda. Hon ville inte ha besök. 
Hon sa alltid att "Jag vill äta min skinksmörgås när jag vill, titta på tv när jag vill"
Hon är den enda person som aldrig gett mig dåligt samvete vid jul, för hon har valt själv att tillbringa julafton själv. Nu är hon bor på ett boende får hon inte göra som hon vill och jag är ledsen över det! Hoppas att hon blir respekterad om hon vill vara ensam.
Jag tillbringade min julaftonskvällen med några andra som inte kunde välja. 4 sjuka människor som inte hade något val och "firade" med oss i personalen. 
När i igår åkte från svärföräldrarna funderade vi på hur många som jobbar. Jag tror att vi som jobbar oregelbundet börjar komma ifattalla som har ledigt. Det skulle vara roligt att veta fördelningen. 

Idag blev en välbehövlig sovmorgon och sen väntar ytterligare två jobbdagar innan ledig helg. Jag har turen att jobba den här julen med jobbarkompisar som har samma mål och syn på arbetet som jag, och dt gör att allt går lättare när vi sliter för att få till vården för våra sjukaste medborgare. 
(null)