Jag tackar

Anki för tipset. Ska prova.
Idag första advent! Första ljuset tänt, och familjen utom jag är på väg till Advents fika i Caffét. Dottern ska spela, och sonen servera. Jag hoppas att dom tar en kaka med hem till mamma.....
Jag tillbringar den tiden med att handla för kommande vecka, leta som en galning efter en gömd julklapp, tvätta, och reta mig på att min mobil har gått sönder.. Fråga inte på vilket vis, men jag får nog traska till Telia med den. Så länge tar jag dotterns avlagda bara för att ha en så länge.

Ska ivärg till jobbet också, så jag ska väl få i mig en bit mat!

Matsedel vecka 49:
Må: soppa smörgås
Ti: Pasta och kasslersås
On: Korv och potatismos
To: Köttbullar potatis och sås
Fr: Taco
Lö: ljsstöpning och gröt
Sö: Rester?

Hejhopp.
Envanliganna

Så var julkänslan som bortblåst..

Vinden viner och det är flera plusgrader.. Trist. Nu är det bara geggigt och brunt. För att återinföra julstämningen ska jag bubba fram advents ljusstakarna och titta över dom. Alltid när man ställer tillbaka funkar alla ljus, men på nåt magiskt sätt går dom sönder i garderoben under sommaren.. Kanske är det bara hos mig?

Sonens skor är en öm tå. Han ska ha sina jumpa dojjor som han ock farbror A köpte i maj. Det är bara det att dom är använda varje dag sedan dess, och när det är -3 grader och snö så är det inte så bra..
(att jag sällan hade andra skor än jumpa skor med raggsockor i hade jag hoppas att han inte skulle få veta, men det har någon talat om).
Nå väl, ett par CAT kängor kan han tänka sig. OK dom kostar 1200 kr, och det betallar jag inte!
Tradera.........
Skit fina 67 kr+ porto.
För små.....
Grannen som har mindre fötter blev jätte glad!

Leta nya.
Hittar ett par ännu finare, större, och i närheten här! Visar sonen. Jo då sånna är det. Begagnade... Ja men det gör inget..
Vi slår till 400 kr, hämtas!
Perfekt.

En kvinna i Östad har instalerat en övervakningskamera i sitt hem, där hon vårdas av hemtjänsten flera gånger om dagen. Personalen känner sig obekäm.
Har man inte nåt att dölja då? OM jag gör det jag ska, beter mig som jag ska, och är som jag ska, så har det väl ingen betydelse?
Jag kan heller inte säga att jag är emot att bli övervakad på ofentliga platser. Det finns så många sätt som "någon" håller koll på gemene man iallafall.
Kan detta nu minska brott, öka kännslan av att vara säker, så kan jag inte se nåt fel i det.
Övervaka mig gärna på jobbet, om det är tveksamheter. Då kan jag bevisa motsatsen!

Hos mig:
Blåsigt
mulet
katter som sover
tvättmaskinen går
diskmaskinen går

Att göra:
Äta frukost
kolla ljusstakarna
elda
köra barn till badmintonen i kväll

Hejhopp
envanliganna

I vår vackra vita vinter värld.Ganska fint är det med snö. Tycker jag. Det värsta med snö i november är att det oftast försvinner och kommer tillbaka om vart annat. Nu har det vitat till sig på backen, och vips så ska det bli 7 grader +. MEN, jag är ständig optimist, och vet att det kommer mera.

Mannen i mitt liv sliter på med sonens rum. Det blir kanon. Han är jättenöjd. Vi har flyttat in honom, så nu återstår lite tapeter, sen är det klart. Det som är kvar sen är att röja.... Hela huset. För när man fixar i ett rum, så kommer det som en kedje reaktion att alla rum blir stökiga. Iallafall hos oss.


När jag var och handlade hittade jag ett fantastiskt kul spel. Med andra ord. Vi har spelat det med mamsen och mina bröder. Men vi ville ha ett eget.
Skrattet var högt i går kväll när mannen skulle förklara spyfluga, och sonen säger kråka!
Eller sonen som ska förklara BH för mannen i mitt liv.... En tutthållare........
Jag tror att vi får försöka ta ett parti i kväll med:)

Matsedel:
Måndag: Köttfärssås och spagetti
Tisdag: Kyckling och ris
Onsdag: Korv och stuvade makaroner
Torsdag: Fisk och potatis
Fredag: Pizza

Igår kväll gjorde jag pepparkaksdeg. Jag tror att jag får göra mera deg.... Det var väldigt vad det var naggat i kanten...

Hos mig:
1 grad kallt
mulet
tvättmaskinen går
Ska köpa present till M som fyller 5 nästa vecka
Avdelningsmöte i dag

Ha en bra dag!
Kram och hej
envanliganna