Reklamen som

fastnade som klister..
Ett snuvit barn nös i kuddrummet, på en liten lite lekkmraaat
Ut flög en liten äcklig snor bacill, så dom gick å hämtade en dagiskompis till.
 
Om jag gör om den till MIN verklighet:
En patient sket en räserbajs, på en liten liten personaaal
Ut flög en million caliiiiiciii virusar å vips så måste alla jobba dubbelpass....
 
Inte så bra, men just nu puslas det med dom personal som står på benen. Vi gör det vi kan, med det vi har.
Show must go on. Vi kan inte stänga.
"Välkomna till avd ..  Just nu har vi ingen frisk personal, så vid allvarlig sjukdom så som hjärtstopp ber vi er återkomma om en vecka eller två. Tack för att du ringde"
 
Eller
" Vänligen vänta kvar, du behåller din plats i kön. Du har plats 431. Beräknad väntetid för att bli inlagd: Tre dagar minst. Tack för att du väntar"
 
Läste nåt annat som stämmer otäckt bra överens med oss, om man byter ut BARN mot ÄLDREÄLDRE, där barnen är våra patienter och föräldrarna är våra anhöriga.
http://mobil.unt.se/?id=2293947
 
MEN solen sken hela dagen idag och det droppade från taken.
Jag hann få lite vårluft på näsan när jag hade slutat!
 
Hos mig:
Tvättmaskinen snurrar
diskmaskinen går
kaffe o vermlandstårta
jobba i morgon
tjopp tjohej
 

100 %

När jag är på jobbet ger jag 100 %. Inte för att ag vill verka bättre än nån annan utan för att jag gillar mitt jobb. Om jag inte gillade det kunde jag lika gärna byta. Eller?
MEN det är en himla påfrestning att alltid vilja ge 100. Speciellt när jag känner att jag skulle behöva ge lite til. Vara hos en patient en stund till, hjälpa mina arbetskamrater lite till.
Därför kallar M mig för jagskabara.
Men Jag ska ju bara... Kommer snart

När jag dessutom ska räcka till hemma där jag FAKTISKT ska ge allt brakar det oftast.
Men inte idag
300 på jobbet, 150 hemma och jag skulle gott kunna vila mig veckan ut. Men se det går inte..
Den person som aldrig satt sin fot på en akut vård avdelning i magsjuke tid har inte en susning om vad det är vi tvingas göra. Därför blir jag ledsen när vi får höra att vi kan göra bättre... det kan vi, men inte just nu.
NU är det primära att alla patienter är torra från spyor och diarre o kiss. Att alla patienter som kan äta är mätta. Att dom svårast sjuka blir vända på.
Mobelisering måste vänta!
Fast alla värnar om sin lilla bit. Sjukgymnasterna om att patienten ska träna, arbetsterapeuten att patienten ska tvätta sig själv. Dietisten att patienten sk få i sig tillräckligt med kalorier. Omvårdnadspersonalen att patienten är torr.

Lösningen heter TEAMARBETE
Att vi alla ser varandras uppgifter som viktiga, att vi måste se till det mest basala i en stressad tung situation.

Jag hoppas att alla ni som funderade på att klaga hade besökt oss idag.
När fyra uskor och tre syrror springer som skollade ollon med bajsiga blöjor, kräkpåsar och hinkar. När resterande två försöker ta hand om dom som fortfarande är friska, delar mat och passar upp med material till dom som jobbar på dom sjuka salarna.
Idag skulle sjukhusets/ landstingets högdjur kommit förbi.....

Va duktiga vi var idag. ALLA!!! Det blev kväll i dag med även om det inte kändes så. Och vet ni vad, i morgon är en annan dag
Värre blir det inte. Tror jag

Första

Solen på flera veckor känns det som. I alla fall för mig. Promenad tillsammans med mannenimittliv, i paradiset där allt är lugnt o tyst. Lyx. Det gäller att ta vara på stunderna. Jag är inte alldeles bra på det, men idag lyckades det.
Som om inte detta skulle vara nog har levergrytans vänner möte idag, och jag är bjuden!! Lyx även där.

Imorgon är sportlovet slut, å barnen ska in gamla vanor. Dottern ska ut på sin livs första PRAO. Två veckor. Hoppas hon kommer trivas. Det är viktigt!
Sonen mjukstartar med sovmorgon till halv elva.

Och bästa raraste T, Om du läser så kom i håg att jag är här om du behöver. För din skull. Jag har inga förutfattade meningar, om nånting. Jag förstår inte vad du går igenom, kan bara försöka förstå. Men jag tror att jag kanske kan lyssna eller bara dela ut ett par varma kramar om DU vill.
Min bästa vän!